marts 4, 2024

Derfor skal man huske bilens olieskift

Motorolie er en af de vigtigste elementer man selv skal holde øje med i motorrummet på ens bil, da det er denne som hjælper til med at holde motoren sund og godt kørende. En af de vigtigste funktioner ved motorolie er naturligvis at holde de mange motordele smurt, således at disse kan bevæge sig som de skal under kørslen uden at der sker for stor friktion mellem de mange dele. Olieskift kan hurtig og nemt ordnes, men er en beskidt affære, derfor kan man få hjælp og vejledning ved at følge dette link http://www.roedkjaerbiler.dk/olieskift.

Som tommelfingerregel kan man sige at der er brug for et olieskift ca. efter hvert 10.000 kørte kilometer, hvilket for langt de fleste forbrugere, der benytter sig af sin bil i det daglige, er omkring hver fjerde måned. Man kan til dels selv holde øje med, hvornår man skal kontakte sin lokale mekaniker ved at benytte sig af ovennævnte tommelfingerregel, eller ved at holde øje med oliens farve, når pinden i motorrummet tjekkes. Motorolien vil skifte farve og blive grumset og mat af udseende når det er på tide af foretage olieskift, det kan samtidig også være godt at skifte oliefilter.

Værd at vide om olieskift

Udover at holde motordelene smurte og holde friktionen nede på et minimum sørger motorolien også for at fjerne eventuelle rester af snavs og støv, der finder vej ind i motorrummet når man kører. Derudover vil den mindre friktion gøre at temperaturerne i ens motorrum holdes på et minimum, hvilket kun er godt for bilens motor, der ved overophedning kan ”koge over” og gå i stå og samtidig ødelægge vitale dele. Der findes mange forskellige varianter af motorolie, derfor bør man altid søge hjælp hos en mekaniker i forbindelse med olieskift, da man kan gøre skade på motoren ved at fylde en forkert motorolie på bilen. Det er muligt selv at skifte motorolie, dog er dette som tidligere nævnt en beskidt affære og skal man samtidig have skiftet oliefilter kan dette på nogle biler være besværligt at komme til, hvis ikke man har den rette erfaring.