april 17, 2024

Kvit cigaretterne og prøv en e-cigaret med e-juice

Mange tusinde mennesker prøver hver dag på, at kvitte den dårlige vane med cigaretterne. Det kan dog være ekstremt svært at gå fra at være vant til at have noget i hænderne og få nikotin i blodet, til pludselig at vænne sig helt af med det på én gang. Der findes mange produkter der kan afhjælpe lysten til cigaretter, som for eksempel nikotintyggegummi, nikotinplastre og det sidste nye er en e-cigaret. En e-cigaret, også kaldet en dampcigaret, er en anordning der har til formål at erstatte din cigaret. E-cigaretten indeholder e-juice som bliver varmet op af en fordamper, som producerer en damp man så indånder, i stedet for den skadelige røg fra en cigaret.

De elektroniske cigaretter med e-juice i er desuden ikke omfattet af rygeloven, og man kan derfor bruge den inde i de fleste beværtninger og forretninger uden besvær. Så er man som ryger, eller tidligere ryger, fri for at bevæge sig ud i kulden som vanligt, men snarere blive inde i varmen, imens man er sundere end dem der står og fryser.

Hvad indeholder denne e-juice?

Som tidligere nævnt er e-juice den væske man putter i sin e-cigaret og som bliver varmet op og danner damp. Der har været megen snak omkring hvad denne væske egentlig indeholder, og hvorvidt den egentlig er sundere end en traditionel cigaret. E-juice indeholder typisk en del forskellige tilsætningsstoffer, foruden alkohol og nikotin. Dertil tilsættes så en smag, hvor der på markedet i dag findes flere tusinde slags som ”energidrik” eller mere naturlige som ”jordbær”. Til sidst er der i e-juicen en smule nikotin, hvor man så selv styrer koncentrationsniveauet. Det er endvidere også muligt at få e-juice helt uden nikotin, hvis man bare nyder at pulse på e-cigaretten.

For at sælge denne e-juice skal man dog erhverve sig en særlig tilladelse, da Sundhedsstyrelsen har klassificeret e-juice med nikotin som et lægemiddel, hvilket gør det ulovligt at sælge uden denne tilladelse. Det er dog nemt at finde forhandlere på nettet der sælger e-juice, og det burde ikke være nogen hindring for at finde netop den smag du leder efter. Eksempler på smage man kan få, kan ses her: https://ecigaretland.dk/alle-e-juice-e-vaesker