marts 4, 2024

Skift eller rens dit emhættefilter ofte

Har du en emhætte, så har den også et filter, og emhætte filtre har en tendens til at blive ret snuskede hurtigt. Det sker fordi den damp og os, der stiger op fra madlavningen også trækker fedt med sig, som sætter sig i filtret.

Bliver det ikke renset jævnligt, så stopper det til og kan udvikler bakterier, der kan være skadelige for dig og dine omgivelser. Samtidig kan det ophobede fedt også udgøre en brandfare, når du tænder for blussene, især hvis du har gasblus.

Derfor er det super vigtigt at rense eller skifte dit emhættefilter jævnligt.

For mange emhætter i dag består filtret af et gitter, som opsamler fedtet fra madlavningen. Disse kan som regel klikkes af og sættes i opvaskemaskinen. Du bør vaske dem ved højeste temperatur, så du er sikker på at alt fedtet bliver fjernet.

Har du ikke nogen opvaskemaskine, kan du smøre dem ind i flydende brun sæbe, lægge dem i en plastikpose, som du binder knude på, og så lade dem stå natten over. Den følgende dag kan du så vaske filtret af og sætte det på plads igen.

Kul filtre kan som regel ikke renses, men skal erstattes med nye filtre, som du kan købe på nettet. For at kunne finde det rette filter, skal du vide hvad din emhætte hedder, så du får det korrekte kul filter, for der er mange at vælge imellem og det er ikke alle der passer til alt.

To forskellige typer filter

Metalfiltrene bruges som regel i emhætter, der har udsugning til fri luft. Disse forudsætter at din emhætte er forbundet til et rør, der leder os og damp ud af huset.

Kul filtre bruges som regel i emhætter, der ikke er tilsluttet til udsugning til fri luft. De indeholder aktivt kul, der renser luften, før den cirkuleres tilbage i rummet.

For begge gælder, at rensning og udskiftning er noget du bør gøre ofte. Hvor ofte afhænger af typen af emhætte du har. Det er bedst at rette sig efter producentens vejledning, og at overholde anbefalingen for at undgå både bakteriedannelse og brandfare.

Et filter til emhætter, der ikke bliver renset, udgør nemlig især en brandfare, da fedtet, der ophober sig i filtret, nemt kan antændes ved høj varme.

Nem udskiftning af filtret i din emhætte

Som en hovedregel er udskiftningen af et filter til din emhætte ret nemt, men hvis du er i tvivl, kan du altid finde hjælp på nettet, enten ved at henvende dig her https://www.hvidevaredele.dk/shop/emhaette-og-friture-410s1.html, eller ved at søge efter en video på f.eks. YouTube, der viser hvordan du skifter filtret i netop din emhætte.

Det eneste du skal vide på forhånd er hvad din emhætte hedder.