april 17, 2024

Udskift forruden med det samme

Skal du have skiftet din forrude? Der er mange bilister, som er uheldige i trafikken og får stenslag eller revner i deres rude. I langt de fleste tilfælde går det udover forruden, da småsten fra vejen kan komme til at hvirvle rundt på vejen. Der er mange som prøver at reparere deres stenslag og revner, men hvis stenslager eller revnen er stor, så er der stor chance for, at det vil brede sig på ruden. Derfor er det en god ide, at finde et værksted, der kan udskifte ruden med det samme. Det er vigtigt, at man har frit udsyn gennem sin forrude, så man kan holde øje med de andre bilister.

Derfor skal ruden udskiftes:

Hvis en af dine ruder i bilen er revnet, så er det vigtigt, at du får den udskiftet hurtigst muligt. Man har et dårligere synsfelt, hvilket gør, at man kan være til fare for sig selv og andre i trafikken. I 2012 udskrev trafikstyrelsen nogle nye regler angående ruder på bilen. Stenslaget eller revnens placering på især forruden har en afgørende betydning for, om ruden kan repareres eller ej. Hvis man med sikkerhed kan se, at stenslaget eller revnen ikke lever op til kravene, så kan man blive stoppet og få en bøde for ikke at overholde trafikstyrelsens regler. Hvis du vælger at køre rundt med en revne eller stenslag i ruden, så er du ikke garanteret at køre i en sikker bil. Bilens airbag vil ikke fungere optimalt, hvis den skal aktiveres. Dette skyldes, at airbaggen gør brug af rudens styrke, når den udløses.

Når du skal have skiftet din forrude, så skal du være opmærksom på, at der ikke er så stor chance for, at du kan komme til samme dag. Dette skyldes, at værkstedet først skal bestille ruden hjem. En rude er ikke bare en rude, da den kan indeholder forskellige egenskaber. Ruder kan indeholde regn censorer, kamera, elvarme, solbælte, automatisk nødbremse, adaptiv fartpilot, skiltegenkendelse og meget mere, hvilket gør, at hver rude er unik for den enkelte bil. Hvis du gerne vil vide mere om rudeudskiftning, så er du velkommen til at kontakte et af de lokale værksteder, der udskifter ruder på biler.

Hvad dækker i forbindelse med stenslag/revne i ruden:

Det er meget forskelligt fra person til person om forsikringsselskabet dækker rudeudskiftningen. Hos nogle forsikringsselskaber skal man selv lave en tillægsdækning på glas, da dette ikke er med i selvrisikoen alle steder. I forbindelse med selvrisikoen ender man typisk med at betale noget af det selv, men det kommer an på, hvad selvrisikoen er på. Hvis man har valgt at have glasdækning med i forsikringen, så skal stenslagsreparationen ikke betales af kunden selv. Hvis du ikke har glasdækning på bilen, så gælder det om at finde et værksted, som kan lave ruden hurtigst muligt. Det er meget forskelligt hvad det enkelte værksted tager for at udskifte ruden. Prisen afhænger bl.a. af hvilken slags rude det er som de skal bestille hjem samt hvilken bil, man har. Det er en god ide at indhente tilbud fra et par værksteder, så man kan vælge det billigste sted.