maj 22, 2024

Medbring det rette udstyr til overlevelsesturen.

Du og vennerne har fundet på en fed idé. Her over sommeren skal I prøve at overleve den danske natur; I skal leve det vilde liv med telt, pulvermad og bål, og kun ved at få rubbet neglene vil I kunne få stablet et ordentligt måltid på banen. I har måske fået ideen fra TV, hvor I har set en enlig overlever bosætte sig ved en sø, hvor rejsen mod overlevelse begyndte med at fælde et par træer, lave et bål, bygge et lille shelter man kan sove i osv.

Uanset hvad så er vandløb vigtige for enhver overlevelsestur, fordi ligesom væske er en af vores basale behov, så er det også et basalt behov for mange dyr. Derfor er vandløb meget attraktive for det omvandrende dyreliv og skal man finde føde i det vilde Danmark, er dette et godt sted at tage hen.

Det rette udstyr til at spejde omkring

Fordi det er vigtigt at kende sit terræn når det kommer til overlevelse, så vil det også på en sådan overlevelsestur være vigtigt at I kender området. Måske har I endda selv planlagt at turen skal gå fra en destination til en anden, og at I skal krydse forskellige områder undervejs.

Hvad end jeres planer er for overlevelsesturen, så er det vigtigt at have det rette udstyr med især hvis I skal udnytte vandløbets fulde potentiale. Her bør man sætte sig ind i hvilket form for fartøj man skal leje, for selvom kanoen muligvis er det mest kendte, så kan man også gøre brug af de forskellige former for kajakker.

Er man en komplet begynder vil en sit on top kajak anbefales, da den er mere brugervenlig til blandt andet fiskeri, sammenlignet med hvad havkajakken ville være til en af samme erfaringsniveau. Er man typen der har planlagt at rejsen skal gå på tværs af terræn, hvor man skiftevist vandre og sejler, så kan den oppustelige kajak også være et praktisk redskab at have med sig.

Husk at pakke med pessimismen

Det kan lyde mærkeligt at sige, men mens vi opfordres til altid at se frem til alle de gode stunder, der er os i vente, så bedes vi også om at overse de potentielt dårlige. Men ligesom man siger at der ikke er noget der hedder dårligt vejr, men i stedet dårlig påklædning, så kan man sige det samme om oplevelserne på sådan en tur.

Ved at forberede sig på regn, så man slipper for at blive forkølet, medbringer førstehjælpskassen så man kan fikse alt fra et simpelt fejlsnit når man ville kappe fiskesnøren, til større hudafskrabninger da man gled over en våd sten.

Sagen er den at blot fordi man er havnet ude på en stor overlevelsestur, hvor man vil klare sig selv, så er det vigtigt at man har forberedt sig på de situationer man ikke helt forventer vil komme, men som også kan være vanskelige at komme udenom; og ved at anerkende muligheden for at havne i dem er der, vil man altid være bedst forberedt til turen.